Proximus mail

Proximus mail aanmelden

Tips en trucs voor het aanmelden bij Proximus mail. Klanten kunnen overal ter wereld e-mail lezen, beantwoorden en versturen en met onze hulp en instructies kun je gemakkelijk inloggen op Mijn Proximus webmail. Daarnaast laten wen je zien hoe je je wachtwoord kunt herstellen/wijzigen, mailbox instellen, imap, pop3 en smtp instellingen vinden op alle apparaten en devices. Of je nu werkt op iPhone, iPad, tablet, notebook, computer, pc, laptop of mobiel gsm, het maakt daarbij niet uit of deze draait op een besturingssysteem van Windows, Android, Linux, Apple iOS of MAC OS.

Aanmelden

Het aanmelden bij de webmail van Proximus is in het begin vrij lastig te vinden, wanneer je niet weet waar je naar moet zoeken.

Aanmelden, ook wel inloggen of login genoemd op je Proximus webmail gaat als volgt:

 1. Ga naar: https://www.proximus.be/login/nl/webmail.html of klik hier;
 2. Vul je Proximus e-mailadres in;
 3. Vul eronder je wachtwoord in dat hoort bij het ingegeven e-mailadres;
 4. Vink het vakje aan voor de tekst: “Ik ben geen robot”. Tip: soms moet je een puzzel oplossen om verder te kunnen;
 5. Druk op de aanmelden button;
 6. Je bent nu ingelogd.

Wachtwoord herstellen of opnieuw aanvragen

Ben je je wachtwoord vergeten van je Proximus-login en/of -wachtwoord niet meer? Herstel werkt eenvoudiger dan het lijkt. Doorloop onderstaande stappen en volg de instructies en tips op:

 1. Ga naar: https://www.proximus.be/nl/customs/spa/apps/mailbox/#/recoverpassword?returnAddress=https:%2F%2Fwww.proximus.be%2Flogin%2Ffr%2Fwebmail.html&guiLang=en of klik hier;
 2. Vul de login waar je het wachtwoord van vergeten bent. Tip: staat links bovenaan op je aanrekening of factuur;
 3. Vink het vakje aan voor de tekst: “Ik ben geen robot”. Tip: soms moet je een puzzel oplossen om verder te kunnen;
 4. Druk op de Verzenden-button;
 5. VJe ontvangt een link op je e-mailadres om je wachtwoord opnieuw te activeren. Volg de instructies in de e-mail op.

Aanmelden via Proximus app

Naast de webpagina kun je na het maken van een account ook gebruik maken van de Proximus app, deze is te downloaden op je telefoon. Hiermee kun je met een druk op de knop al in je e-mail komen in plaats van eerst naar internet gaat om op de webpagina te komen.

Eigenschappen van Proximus mail

Proximus mail focust zich vooral op de veiligheid van de gebruikers. Bij veel mail providers is het verzenden van mails niet zo veilig als je denkt. Vooral bij webmails is het zo dat de inbox van gebruikers worden opgeslagen op externe servers. In eerste instantie is dit niet erg, maar de mail provider kan makkelijk bij deze informatie komen. Dit gebeurt ook veel bij populaire providers als Gmail en Outlook. Jouw informatie wordt verkocht aan andere bedrijven en kunnen vervolgens bijvoorbeeld gerichte advertenties of mails versturen. Bij deze provider heb je dit probleem niet. Hoewel Proximus ook website gebaseerd is, wordt er een hoge beveiligingsstandaard ingezet. Dit betekent dat er een protocol is om nooit de informatie van gebruikers te lezen voor commerciële doeleinden.

Een ander eigenschap is de spamfilter en antivirus. Deze twee functies worden automatisch voor je aangezet zodat je er al gebruik van maakt wanneer het aanmelden hebt voltooid. De antispam zorgt ervoor dat je nooit spam mailtjes zult ontvangen. De spam wordt geïdentificeerd en vervolgens in een aparte folder gestopt. Zo blijft je mailbox van proximus schoon en zul je alleen de belangrijke mailtjes zien waar je echt interesse in hebt. Het antivirus zorgt ervoor dat je veilig ieder mailtje kunt openen. Tegenwoordig kan een computervirus overgedragen worden op verschillende manieren. Dit kan ook via de mail gebeuren.

Voor wie is Proximus webmail bedoeld?

Wanneer je vooral veilig op het internet wilt zitten, is bij Proximus webmail een goede keuze. Jouw activiteiten online zijn makkelijk traceerbaar. Zowel personen als commerciële bedrijven maken hier gebruik van. Wanneer je minder zichtbaar wilt zijn voor deze bedrijven, kun je gebruik maken van de webmail. De gebruikers van deze internetaanbieder stellen veiligheid bovenop. Dit betekent dat de mails goed worden beveiligd zodat enkel de ontvanger voor wie het bedoeld is de inhoud kan lezen.