Scarlet webmail

Scarlet webmail aanmelden

Tips en trucs voor het aanmelden bij Scarlet mail. Klanten kunnen overal ter wereld e-mail lezen, beantwoorden en versturen en met onze hulp en instructies kun je gemakkelijk inloggen op Mijn Scarlet webmail. Daarnaast laten wen je zien hoe je je wachtwoord kunt herstellen/wijzigen, mailbox instellen, imap, pop3 en smtp instellingen vinden op alle apparaten en devices. Of je nu werkt op iPhone, iPad, tablet, notebook, computer, pc, laptop of mobiel gsm, het maakt daarbij niet uit of deze draait op een besturingssysteem van Windows, Android, Linux, Apple iOS of MAC OS.

Als je bij Scarlet webmail wilt aanmelden, zijn er een aantal stappen die uitgevoerd moeten worden om er gebruik van maken. Het hebben van een email adres is tegenwoordig vrijwel onmisbaar. Veel belangrijke informatie wordt via de mail gedeeld. Voor het aanmaken van een mail heb je erg veel keuze. Dit kan het best lastig maken om er een te kiezen die het beste bij je past. Scarlet mail is een van de keuzes die je hebt bij het maken van een eigen e-mail. Hier zul je te weten komen hoe je kunt aanmelden bij deze internetaanbieder.

Hoe aanmelden?

Scarlet is een bedrijf dat verschillende diensten levert. Zo kun je hier internet, mobiel internet en een TV abonnement krijgen. Wanneer je klant bent bij Scarlet, kun je heel eenvoudig een email adres aanmaken. Bij het aanmaken van een account heb je de factuur van Scarlet nodig. Op de factuur staan een aantal belangrijke gegevens die ingevuld moeten worden voor het aanmaken van een account. De klantnummer, voornaam en achternaam moeten overgenomen worden van de factuur. Vervolgens kun je een eigen gebruikersnaam en wachtwoord instellen. Het kan zijn dat je al een bestaande gebruikersnaam hebt wanneer je al een account hebt aangemaakt voor mijn Scarlet om jouw abonnementen te wijzigen. Deze kun je vervolgens vinden op een factuur of bevestigingsbrief van deze provider.

Zo log je online in op je e-mailadres

Online inloggen doe je met je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze hebt je gebruikt tijdens het aanmaken van een account. Het inloggen gaat als volgt:

  1. Ga naar de website van Scarlet: https://www.scarlet.be/nl/.
  2. Klik op de knop ‘Mijn Scarlet’ rechtsboven op de pagina.
  3. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Aanmelden’.
  4. Nadat je bent aangemeld, klik je op het e-mailicoon om naar de webmail te gaan.
  5. Je wordt nu doorgestuurd naar de Scarlet Webmail-pagina. Voer je e-mailadres en wachtwoord in en klik op ‘Aanmelden’.
  6. Je bent nu ingelogd op Scarlet Webmail en kunt je e-mails lezen, schrijven en beheren.

Mail instellen

Bij het type account (inkomende e-mail) kun je IMAP of POP3 aanvinken. Het is aan te raden om IMAP te gebruiken, maar beide opties zijn mogelijk.

Vervolgens ga je naar de servergegevens. Wat je hier moet doen hangt af van of je hebt gekozen voor IMAP of POP3.

Voor IMAP vul je imap.scarlet.be in met 993 als Poort.

Voor POP3 vul je pop.scarlet.be in met 995 als Poort.

Voor het versturen van mailtjes vul je smptp.scarlet.be in met 465 als Poort.

Outlook gebruiken

De Scarlet mail adres kun je ook gebruiken op Outlook. Op deze manier kun je met de interface van Outlook gebruik maken van jouw Scarlet mail adres. Hiervoor moet je eerst jouw Scarlet mail instellen om te kunnen gebruiken bij Outlook. Dit doe je door eerst naar de account instellingen te gaan bij Outlook. Vervolgens selecteer je Email en klik je op nieuw. Hierin kun je nieuwe email adressen toevoegen. Vul hier jouw Scarlet email adres in.