Yahoo mail

Yahoo mail aanmelden

Tips en trucs voor het aanmelden bij Yahoo!. Overal ter wereld je e-mail lezen, bewerken en versturen is niet zo moeilijk en met onze hulp en instructies kun je gemakkelijk inloggen op Mijn Yahoo webmail. Daarnaast laten wen je zien hoe je je wachtwoord kunt herstellen/wijzigen, mailbox instellen, imap, pop3 en smtp instellingen vinden op alle apparaten en devices. Of het nu gaat om een iPhone, tablet, notebook, computer, pc, laptop of mobiel gsm, het maakt daarbij niet uit of deze draait op een besturingssysteem van Windows, Android, Linux, Apple iOS of MAC OS.

Yahoo mail aanmelden op de website of via een programma?

-Er zijn twee soorten mails die je kunt gebruiken bij het aanmaken en aanmelden van een account. Zo is er een email inloggen en een webmail aanmelden.

E-mail aanmelden

Een e-mail bestaat uit je gebruikersnaam en het domein van de mail provider. Met deze email kun je op twee manieren inloggen. Bij een email wordt er gebruik gemaakt van een programma om bij de inbox te komen. Yahoo heeft een eigen programma die je kunt downloaden om bij je email te komen. Het programma is beschikbaar op de telefoon, maar ook op de computer. Het voordeel van een programma is dat je met een klik al bij je mail kunt komen. Het nadeel ervan is dat je niet altijd bij je mail kan komen wanneer je bijvoorbeeld van apparaat verwisselt.

Aanmelden via webmail

Een tweede manier om bij je aan te melden is door gebruik te maken van een website, dit wordt een webmail genoemd. Hierbij moet er via een website ingelogd worden om bij je mail te komen. Ook is er een eigen website waardoor je gebruik kunt maken van de webmail service. Het voordeel van een webmail is dat het overal ter wereld toegankelijk is. Je kunt bij je mail komen wanneer je op verschillende apparaten bezig bent bijvoorbeeld, zolang je maar een stabiele internet connectie hebt, kun je bij je e-mail komen. Het nadeel is dat er extra stappen gemaakt moeten worden om bij de mail te komen. Op een kleine telefoon wil je natuurlijk zo snel mogelijk bij je mail kunnen komen. Daarom wordt er vaker gebruik gemaakt van een mail programma op de telefoon om bij de mailtjes te komen.

Eigenschappen

Bij yahoo mail aanmelden krijg je een aantal voordelen die je bij andere mail providers niet zult krijgen. Voor de mail maakt Yahoo gebruik van de cloud. Dit betekent dat de mails worden opgeslagen op een externe server. De mails kunnen overal opgehaald worden doordat de externe servers zijn verbonden met de cloud. Via de cloud kun je bij je mail komen. Het voordeel hiervan is dus de toegankelijkheid die je hebt om bij je mail te komen. Een nadeel hiervan is dat je afhankelijk bent van de servers om goed te blijven draaien. Liggen de servers eruit, dan kun je niet bij je mail komen.

Gelukkig biedt deze proivder een erg betrouwbare service, waardoor je vrijwel altijd bij je mail terecht kan komen. Een groot voordeel waardoor mensen voor Yahoo kiezen is de mogelijkheid om meerdere accounts met elkaar te verbinden. Hierdoor kun je de mails van meerdere accounts op dezelfde plek terugvinden. Voor de gebruiker met meerdere accounts is dit erg handig. De accounts worden overzichtelijk weergegeven zodat je nooit een belangrijk mailtje zult missen. Dit is mede dankzij de email notificaties die direct binnenkomen wanneer je een nieuw mailtje ontvangt.

Voordelen

Yahoo mail is een provider van zowel webmail als e-mail. Yahoo wordt tegenwoordig minder vaak gebruikt. Maar toch komt het met een aantal voordelen die je niet bij een andere service kan krijgen. De Yahoo! webmail bestaat al een stuk langer dan andere e-mail providers als bijvoorbeeld Gmail of Outlook. Dit maakt deze mailprovider een relatief oude manier om te mailen. Velen maakten gebruik van de deze elektronische post, maar het aantal gebruikers nam af naarmate er meer mail services kwamen.

Cloudopslag

Ten slotte heeft deze provider ook een enorme opslagruimte in de cloud. Op de mail worden vaak bestanden naar elkaar verzonden en opgeslagen. Dit kan erg veel ruimte in beslag nemen. Bij Yahoo mail aanmelden zorg je ervoor dat je bijna nooit te weinig opslagruimte hebt. Je krijgt maar liefst 1 TB opslagruimte, dit is veruit de meeste vergeleken met andere providers als Gmail. Hier krijg je slechts 15 GB opslagruimte. Waar je wel op moet letten is dat de 1 TB opslagruimte niet uit te breiden is. Wanneer je meer dan 1 TB nodig hebt, is er geen enkele manier om aan meer te komen. Tenzij je een nieuw account aanmaakt natuurlijk. Bij Hotmail en andere mail providers heb je wel een optie om de opslag uit te breiden. Dit kan een nadeel zijn voor de gebruikers die meer dan 1 TB opslag nodig hebben.